top of page

La osteopatía és una disciplina que la seva màxima resideix en la visió holística del cos humà, entenent aquest com una unitat, i no com un conjunt independent d'òrgans i estructures.

Partint d'aquesta premissa, els tractaments osteopàtics s'encaminen a l'alleujament de la malaltia per mitjà de la recuperació de l'equilibri orgànic general, més que l'alleujament analític del focus del dolor.

També és important per a l'osteòpata conèixer l'estat emocional i les alteracions psicosomàtiques del pacient, ja que l'abordatge del tractament ha de fer-se tant des del punt de vista físic, com a químic i emocional.

Amb aquests antecedents, trobem en la osteopatía un instrument dedicat a preservar totes les funcions orgàniques en la seva perfecta activitat (sistema cardiovascular, respiratori, nerviós, limfàtic, múscul esquelètic…) i està recomanat per a una àmplia varietat de trastorns i alteracions orgàniques:

-Osteo-articulars i múscul-esquelètiques:

Esquinços, contractures, tendinitis, radiculopatías (pèrdua de sensibilitat), malalties fruit de dismetrías estructurals (membres de diferents longituds), etcètera.

Digestives: còlon irritable, meteorisme, restrenyiment, gasos, hèrnia de hiat, gastritis…

Genito-Urinàries: incontinència, amenorrea, dismenorrea, cistitis, trastorns menopàusics….

Sistema respiratori: asma, tos, bronquitis…

Neuronals: cefalees de diferents orígens, neuràlgia trigeminal, migranyes tensionals.

Postoperatoris.

Trastorn del somni, fatiga, vertígens, cansament generalitzat, estrès, ansietat, etcètera.

Obstetricia : es pot facilitar la mobilitat dels ossos de la pelvis i així facilitar la sortida del nen pel canal del part.

Pediatria : és important el treball de l'osteòpata en patologies relacionades amb els nens com poden ser els torticolis congènits, plagiocefaleas, els còlics del lactant, restrenyiment, otitis, estrabismes, problemes oclusales, les displàsies de maluc, etc…

En definitiva un osteòpata és un enginyer biomecànic del cos i un reequilibrador de sistemes corporals (musculo-esquelètic, cardiorespiratori, neurològic, digestiu, urogenital, sensorial-propioceptiu, neurovegetatiu, etc.)

bottom of page