top of page

Meditació i feminitat conscient

En les últimes dècades ha sorgit en tots els continents una nova i alhora ancestral forma de trobada entre dones que està creant una profunda transformació personal i social. A diferència del que succeeix amb les formes jeràrquiques o verticals de relacionar-nos, amb el simple fet d'asseure'ns en cercle, a la mateixa altura, totes les veus i les històries de cada persona tenen importància. En el raconet de les emocions volem que aquest espai que preparem els Dilluns et faci sentir que entras en un lloc fóra del temps en el qual creem una connexió íntima entre cadascuna de nosaltres. Sortim radiants, amb un gran desig de tornar a quedar.

En que consisteix aquest cercle de dones?

Un viatge cap a dins:

Un dels elements transformadors que caracteritzen els cercles de dones és l'experiència de disposar un temps sense presses per a girar la nostra mirada cap a dins i connectar amb el que realment estem sentint i el que necessitem, en companyia d'altres dones. Amb la velocitat de la nostra societat i la nostra mirada quasi permanentment cap a fora, és un bàlsam trobar un espai càlid on poder escoltar-nos a nosaltres mateixes i alhora escoltar al que es mou dins de les altres. Moltes vegades acudim a un cercle en un moment de transició i canvis, quan es desperta l'anhel d'una connexió més profunda i autentica amb una mateixa i amb la vida. La mateixa forma del cercle acompanya aquell viatge d'introspecció, alhora que ens permet sentir la força i el suport del grup.

Una mirada sense judici:

Potser un dels aspectes més sanadores dels cercles de dones és l'experiència de compartir una cosa que havíem silenciat i de sentir-nos reconegudes i acceptades en el moment de dir la nostra veritat. Quan es crea un espai de confiança per a obrir-nos davant de les altres, descobrim que la nostra història es reflecteix en les històries d'altres (més enllà de les diferències d'edat, cultura o recorregut de vida) i forma part de la riquesa de la vivència col·lectiva de ser dona. És justament a partir d'una mirada sense judici que comencem a conrear una veu i mirada amorosa cap a parts nostres que havien quedat en l'ombra. Participar en un cercle de dones pot ser una part clau en el nostre camí d'integració com a dona, un lloc on soltar màscares, càrregues i obligacions i gaudir cada vegada més de ser nosaltres mateixes.

Una saviesa col·lectiva:

Un espai entranyable entre nenes, mares i àvies. . Quan ens obrim a aquest col·lectiu, emergeix dins del cercle una saviesa natural que guia els passos del grup en aquesta reconnexió amb el femení ancestral. Per exemple, moltes vegades sorgeix de manera fluida i espontània la creació d'algun ritual senzill per a honrar i agrair el que està present en el cercle. Una cançó. Un acte de soltar. Una dansa. Un gest simbòlic. Alguna cosa que podríem cridar "misteri", perquè transcendí el racional i el planificat, i ens connecta amb el sagrat del moment present.

El do de sostenir:

Cada vegada som més les dones que sentim la trucada de coclear aquests espais de transformació i d'oferir un lloc on cada persona trobi la seva pròpia veu i pugui florir dins de la fortalesa que propicia el cercle. Al llarg de molts anys he tingut el privilegi de conèixer a dones que, amb una presència arrelada i amorosa, i des del seu camí personal de sanació, creen ambients que abrigallen i proposen dinàmiques que faciliten una transformació interna en les altres.

Multiplicar aquests espais transformadors:

Crec més que mai que els cercles de dones són una part clau de l'evolució que ens portarà, com a societat, de la competitivitat, la repressió de les emocions, la dominació i la violència a una consciència que abraça i valora el que sentim, que conrea la cura i la interconnexió, que uneix la transformació interna amb el canvi social i que recorda el sagrat de la vida.

"Un cercle de dones t'ajuda a trobar el riu de la teva vida i et recolza en el procés de lliurar-te al seu corrent". Marian Woodman

Sessions quinzenals els Dilluns a les 19:00h

Aportació voluntària

bottom of page